Hasmark Strand på Nordfyn er en lille perle, for åbent vand-svømmere. Der er et stort sommerhusområde langs med stranden, men masser af små bitte og hundedyre skure på frimærkegrunde. Men de ligger altså flot, og der er masser af strand at bade fra.

Kørsel og parkering: Fra Odense skal man køre nordpå mod Otterup og derefter Hasmark. Man kan med fordel køre efter Hasmark Strand Feriepark (Campingplads). Lige efter indkørslen til campingpladsen ligger der på højre side en stor parkeringsplads. Herfra er der få hundrede meter til stranden. På gode stranddage kan parkeringspladsen være godt fyldt op. Men vælger man at svømme om aftenen, er der som regel god plads.

Svømmeforhold: Det bliver relativt hurtigt god svømmedybde, man skal ikke meget mere end 50-100 m ud. Her er vandet 1½ -2 m dybt, så man kan se bunden. Langs med stranden er der, udover de mange sommerhuse i forskellige farver, flagstænger, træer og større bygninger, som man kan pejle efter. Starter man ved ovennævnte punkt, kan man på tilbageturen med fordel pejle efter den flagstang, der viser, at Hasmark Strand har fået blåt flag. Der er altså rigeligt at navigere efter, når man ligger derude. Der er ofte bølger, jeg ikke oplevet dem rigtig store, men dog nok til at man føler, at man er kommet ud i åbent vand. Langs med stranden og sommerhusene er der etableret en sti, så hvis man er nødt til at afbryde turen, kan man nemt komme tilbage til startstedet, også uden at skulle vandre i tungt sand og stenet strandkant.

Dyreliv: I perioder er der mange vandmænd og brandmænd. Der er desuden rigtig mange krabber, som kan være meget underholdende at kigge på mens man svømmer, men knapt så sjove at blive nevet af.

Andre forhold: Beboere i sommehusene sejler af og til med små motorbåde, som man lige skal holde øje med. Hasmark Kiosken og grillbaren har længe åbent om sommeren, så der er det muligt at få en forfriskning efter svømmeturen. Der er desuden offentlige toiletter i nærheden af kiosken.

Alt i alt et glimrende sted at svømme!