Der er langt til Luleå. Helt præcist 1732 km fra hjemadressen til vandrerhjemmet i Luleå, hvor jeg for længe siden havde bestilt overnatning. Men nogle ting er værd at køre langt efter, og Luleå Midnight Swim hører ganske afgjort til den kategori. Vi brugte tre dage på turen, for at det ikke skulle blive alt for slemt at sidde i bilen. Og så havde vi tre overnatninger i Luleå. Vejret blev nærmest bedre jo længere nordpå i Sverige vi kom. Anders oplevede for første gang at skulle sove mens det var lyst udenfor midt om natten, hvilket ikke passede ham helt godt. Selv har jeg heldigvis ingen problemer med lyset, efter midnatssol i Grønland :-)

Som titlen på arrangementet antyder, skulle vi svømme ved midnat. Vi startede kl. 23:45, lige efter solen var forsvundet bag horisonten (officiel solnedgang kl. 23:47), så tidspunktet til trods svømmede vi i noget nær fuldt dagslys. Fredag d. 1. juli var distancen 1500 m, mens der dagen efter blev svømmet det dobbelte.

Jeg havde på forhånd spurgt arrangørerne om forventet vandtemperatur og fået svaret at sidste år på samme tid var det 17 grader. Det er jo ikke så slemt, nærmest varmere end i kanalerne rundt om Christiansborg :-) Stor var overraskelsen så, da det viste sig at være 19 grader i stedet for, og næsten for varmt til våddragten. Jeg havde også forventet at vandet var salt, men det var fuldstændig fersk, på trods af at der jo er direkte forbindelse til Østersøen. Sært, men rart nok, da fersk vand er lige med nul brandmænd!

Turen var fint afmærket med store bøjer, og der var mange følgebåde som fulgte svømmerne. Vi svømmede langs med kysten rundt om en pynt til målområdet, og hele vejen langs ruten stod der hjælpere/livreddere/officials ved vandkanten. Så intet problem med sikkerheden.

Det var stort set vindstille, og der var ingen strøm, så svømningen gik bare derudaf. Jeg lagde vist lidt for hårdt ud i forhold til min tilstand, i hvert fald blev jeg meget hurtigt forpustet. Men det gik rigtig fint og min tid på 1500 m blev 23,52, hvilket jeg er fint tilfreds med. Den gav en samlet 14. plads (mænd og kvinder svømmede sammen).  På 1500 m’en deltog to tidligere OL-deltagere, Josefin Lillhage og Johanna Sjöberg. Førstnævnte blev samlet vinder i 19,46.

Lørdag aften var distancen så 3000 m. Den sidste halvdel af distancen var identisk med fredagens 1500 m. Her sluttede jeg på en samlet 23. plads i 48,22. Løbet blev vundet i 38,09.

Der var 64 svømmere som gennemførte 1500 m og 76 på 3000m. Ganske pæn deltagelse til et premierearrangement, som samtidig ligger på et sted, hvor man ikke lige normalt kommer igennem. Jeg tror dog, at det vil kunne samle mange flere deltagere, når rygtet om det spredes. Det er helt klart en fordel, at der er to arrangementer lige efter hinanden, det kunne tiltrække flere svømmere. De fleste deltagere var svenske, men der var dog også nogle få udlændinge, der, lige som jeg selv, havde fundet vej til Luleå. Det belønnede arrangørerne med en flot boggave med fantastiske billeder af Luleå.

En enkelt ting kunne have bragt arrangementet helt i top, nemlig, hvis målområdet, i stedet for at være i skoven lidt væk fra centrum, havde været i centrum på den plads, hvor man havde arrangeret en lang række aktiviteter, scene til præmieoverrækkelse, madtelte, merchandiseshop, musik, m.m. Som det var nu, gik mange deltagere og tilskuere hjem efter målgangen, og der var ikke mange, som overværede præmieoverrækkelsen. Jeg foreslog dette for arrangørerne, og det er noget der er tænkt på i forbindelse med fremtidige arangementer.

Et enkelt andet forbedringspunkt er separate herre- og damekonkurrencer :-)

Alt i alt et rigtig godt arrangement, som jeg varmt kan anbefale! Og som er værd at køre små 2000 km efter, selvom vi nok vil overveje at flyve eller tage toget en anden gang.