Udsigt over søen fra startområdet

Masters VM foregik i 2010 i Göteborg, hvilket er tilpas tæt på, til at mange danske masterssvømmere tog derop, inklusive tre fra Odense. Annie og Annelise svømmede dog kun i bassin, mens jeg udover 800 fri naturligvis stillede op i 3K åbent vand. Vi tog til Sverige fredag d. 30. juli, og hjem igen lørdag d. 7. august. Jeg svømmede 800 m lørdag d. 31., og derefter var der masser af tid til at følge både Anie og Annelise, men også de andre danske svømmere.

Åbent vand-konkurrencen skulle foregå i Delsjön lige i udkanten af byen. Jeg tog derud mandag formiddag, for at se stedet, og prøve vandet.  Det var første gang jeg skulle konkurrere uden våddragt, så jeg var lidt spændt på hvordan vandet ville være. Det var dejligt solskinsvejr og vandet var fersk, frisk, klart og behageligt koldt. Søen er drikkevandsreservoir, så det var rart at vide, at der ikke var nogen risiko ved at sluge et par mundfulde :-)

Den del af søen vi skulle svømme i er aflang, med to øer i midten. Jeg svømmede fra startstedet ud mod den ene ø, måske 500 m og tilbage et par gange. Vandtemperaturen har nok været omkring 20 grader, og der skulle ikke arbejdes ret meget for at få varmen. Det var lidt underligt at svømme uden våddragt, den giver trods alt lidt sikkerhed, ikke mindst mentalt. Men det var også dejligt ikke at være begrænset i armtagene, og man ligger mere naturligt i vandet uden den opdrift våddragten giver.

Der var mange andre svømmere i søen, og da jeg kom op talte jeg lidt med et par italienere, som var meget bekymrede over vandtemperaturen. Den ene mærkede på min overarm, og så helt forskrækket ud over at jeg var “soo cooold”. Jeg forsøgte at forklare, at det faktisk var rigtig dejligt at svømme i, men jeg kunne se, at de langt fra var overbeviste. Nu var jeg jo også fra Danmark, som den ene sagde, som om vi evig og altid svømmer rundt i iskoldt vand heroppe nordpå.

Jeg var ude at træne i søen flere gange i løbet af  ugen. Vejret blev jævnt dårligere, mere skyet, lidt regn, og jeg synts at vandtemperaturen faldt en smule relativt til den første dag. Onsdag var Anders med ude, og ventede på bredden. Den dag svømmede jeg rundt om de to øer. Der var et tidspunkt, hvor jeg ikke kunne se startstedet, og selvom der var mange svømmere i søen var der alligevel et kort tidsrum, hvor jeg ikke kunne se andre, og det var en sær fornemmelse at føle sig helt alene i en verden af vand. Ikke særligt smart, rent sikkerhedsmæssigt, og det er så afgjort både første og sidste gang jeg har gjort sådan noget.

I alt trænede jeg 3 gange i søen i løbet af ugen, ca. 4-5 km hver gang. Det føltes som en god forberedelse, og jo tættere vi kom på konkurrencedagen, jo bedre fornemmelse havde jeg for det. Jeg glædede mig som et lille barn :-)